طريقة عمل البوفتيك الكداب الاقتصادى فاطمة ابو حاتى

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم لأنها موفره جدا ..

البوفتيك الكداب :

المقادير:

نص كيلو لحمة مفرومة 

بصلة متوسطة مبشورة وتاخدي منها التفل 

معلقتين بقسماط ناعم 

نص معلقة صغيرة جنزبيل 

نص معلقة صغيرة قرفة 

رشة بهارات 

ملح وفلفل 

وبيضة

الكوفر :

دقيق 

بيض وتحطي عليه لبن 

بقسماط بمعلقة كبيرة نشا 

ومعلقة صغيرة بيكنج بودر 

الطريقه :

اول حاجة هتجيبي اللحمة تحطيها وعليها البصلة وعليها البقسماط وعليها والملح والفلفل والجنزبيل والقرفة والبهارات والبيضة وتفضلي تحركي فيهم لحد ما يتماسكو اوي 

وبعدين هتكوريهم ع حسب العدد وهتجيبي اكياس تحطي ف الكيس نقطة زيت تدهنيه بيها وبعدين تجيبي كل كورة وحطيها ف كيس مدهون وتدوسي عليها وتعمليها شكل بوفتيك والتانية نفس الحكاية لحد ما تخلصي الكور وتحطيهم فوق بعض وبينهم الاكياس وع الفريزر ساعة 

وبعدين تخرجيهم تحطيهم ف الدقيق والبيض وبعدين البقسماط وتعملي كل واحدة وتحطيها ف كيس تاني وتدخليها الفريزر نص ساعة وبعدين تطلعيها تحمريها هتطلع معاكي تحفة وقدميها مع مكرونه وبطاطس محمره وسلطه ..

الف هنا ..

 

تعليقات